Frukostbullar
Bakade som sagt bullar igår/imorse. Receptet var verkligen enkelt och bra. Man lät nämligen degen kalljäsa i kylen över natten och sen var det bara att klicka ut degen och grädda.
Blir ca. 15st
1/4 paket jäst
5 dl vatten (37 grader)
lite salt
1 dl grahamsmjöl (jag hade inget grahamsmjöl så jag tog endast vetemjöl)
ca 9 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke och strö över salt. Värm vattnet till 37 grader och häll över jästen och rör ut. Rör i mjölet efter hand. Degen ska vara ganska kletig. Ställ in i kylen med en handduk över och låt jäsa över natten.
Morgon: Klicka (behöver ej knådas) ut degen på en plåt och grädda i 225 grader i ca 20 minuter.
Väldigt enkelt och gott!
Blir ca. 15st
1/4 paket jäst
5 dl vatten (37 grader)
lite salt
1 dl grahamsmjöl (jag hade inget grahamsmjöl så jag tog endast vetemjöl)
ca 9 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke och strö över salt. Värm vattnet till 37 grader och häll över jästen och rör ut. Rör i mjölet efter hand. Degen ska vara ganska kletig. Ställ in i kylen med en handduk över och låt jäsa över natten.
Morgon: Klicka (behöver ej knådas) ut degen på en plåt och grädda i 225 grader i ca 20 minuter.
Väldigt enkelt och gott!
Kommentarer
Postat av: Rebecca
Den var riktigt bra ;-)
Postat av: Rebecca
blev bullarna goda? hur var konsistensen och smaken?
Trackback